sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Helmikuun toisen viikon yhteenveto

Välillä tulee semmonen fiilis et ois siistiä muuttaa maalle. Muuttaisin varmasti jonnekin päin Savoa, koska rakastan sitä murretta. Siellä sitte lepposasti puhelisin että ko emmie oikiastaa jaksa mittää tehä että tuota, täällä mie vaa makkaan ja naatiskelen. Ahh ihanaa olis. Onneks kesällä pääsee mökille toteuttamaan näitä tunnelmia ainakin osaksi.

Mennääs sitte asiaan... Helmikuun viikko 2 taputeltu! Hyvillä fiilareilla edelleen! Neljänä päivänä tuli taas treenailtua, jes! Aion nyt pitää tän neljän päivän treenitahdin kunnes huomaan jotain muutoksia tapahtuvan. Tästä tulikin mieleeni, että viime torstain pilatestunnilla onnistuin lantionnostossa aivan uusin tuloksin! Vuosi sitten lantio ei noussut maasta ollenkaan, nyt se nousi jo ihan tuntuvasti monta senttiä! Ja nosto tuntui muutenkin helpommalta ja kevyemmältä kuin ennen. Jes! Ihan parasta!

Jaloissa tuntuu kyllä ihan selkeä väsymys. Reisiä ja lonkkia vähän jopa jomottaa, mut eiköhän se tästä. Luulen, että ne vaan ihmettelee, että mitä tapahtuu, kun yhtäkkiä joutuvat kunnolla töihin. Alaselkä on myös vähän kipeä. Vähän semmonen samanlainen kipu, kun tulee naisilla siihen tiettyyn aikaan kuukaudesta. Että voi toki johtua hormonijylläyksestäkin. Täytyy seurailla tilannetta.

Viikonloput pyhitän levolle, mikä tuntuu olevan ihan hyvä ratkaisu. Eilen tosin olin töissä ja tänäänkin vielä menen.. Mutta siis treenin puolesta höllään. Syömispuolikin on pysynyt hyvin hallinnassa. Hienosti on jätetty laskiaispullat ja asiakkaan tarjoamat jäätelöt syömättä (syön maaliskuussa!!!). Eihän se yks pulla tai jäätelö kerran kuussa mitään haittaa, mutta kun on lähdetty tiukalle linjalle, ni siinähän pysytään! Eilen nälkäsenä töissä teki kyllä niin sairaasti mieli kanakebabbia, pitsaa, karkkia, sipsiä ja sitä äidin ostamaa laskiaispullaa, että huhhuh. Kotona tein kyllä sitten pitsan, nimittäin spelttijauhoista. Tomaattisoossin tein itse ja täytteiksi laitoni artisokkaa, paprikaa, salamia, kinkkua, ilmakuivattua kinkkua, juustoa ja päälle vielä pekonit. Rasvaahan tässä nyt oli, mutta ei sentään kovinkaan huonoa sellaista. Todella hyvää! Aamupuuroon lisään tätä nykyä chian ja voisilmän lisäksi hampunsiemeniä ja omega 3 + tyrni -sekoitusta. Suosittelen.

Keskiviikkona saapui Fitness-tukun tilaus eli protskusheikkeri, 2kg painot, saman kilomäärän edestä protskujauhetta ja D-vitamiinia. Näillä vermeillä oon about valmis Olympialaisiin.

Tiistaina kävin siellä kuntoutusneuvojan puheilla ja meillä oli oikein rattoisat keskustelut. Oltiin luojan kiitos samalla aaltopituudella neuvojan kanssa ja siksi kaikista asioista oli tosi helppo jutella. Yks ainut asia jäi kaihertamaan, nimittäin kelatukien saannin mahdollisuus mun tilanteessani. Koska mulla ei ole minkäänlaisia lääkekuluja, niin tukia ei kuulemma ole mahdollista saada. Otetaanpa tässä kohti huomioon se, ettei tautini oireita helpottamaan ole edes olemassa mitään lääkkeitä. Tästä heräsi noin miljoona lisäkysymystä. Pitäisikö mun siis odottaa, että kunto ihan selkeästi huononee, etten ole esimerkiksi enää työkykyinen. Mahdolliseen masennukseen voisin sitten saada lääkkeitä. Sittenpähän olisi niitä lääkekuluja! Voi hohhoijaa!!! Onneksi kuntoutusneuvoja oli täysin rinnoin puolellani ja lupasi laittaa pyörät pyörimään ja selvittää, mitä oikeuksia mulle kuuluu.

Joka tapauksessa, sovittiin että varataan mulle aika fyssarille, joka katsastaa mun tänhetkisen kuntoni. Katsotaan sitten yhdessä, minkälaisia harjoituksia voisin jatkossa tehdä esimerkiksi mun selän vahvistamiseksi. Se kun tuntuu olevan se voimattomin osa koko kehossa ja sen myötä tuottaa kaikista eniten vaikeuksia liikkumisessa. Näillä suunnitelmilla taas kohti parempaa kuntoa!

Ens viikolla sama meno jatkuu, eli treeniä, töitä ja yleistä hengailua hyvässä seurassa. Näiden lisäksi täytyisi varata aika lääkärille, sillä mun ranteessa törröttää ihmeellinen kova patti, ihan kuin luu. Rannetta taivutellessa patti on kipeä ja koskettaessa tuntuu lievää hermokipua. Iik apua. Patti on majaillut ranteessani jo monia vuosia, mutta vasta nyt se on aiheuttanut harmillisia kipuja. Pattiselvityksen lisäksi täytyy varata aika hierojalle, jolla aiemmin kävin. Ah ihanaa odotan hierojalle pääsyä kuin kuuta nousevaa. Tässä siis mun ensi viikon agendat! Not bad!

Jos siellä lukijakunnassa herää kysymyksiä, mietteitä tai toiveita siitä, mistä aiheista olisi kiva kuulla lisää, niin laittakaa tulemaan! Tähän loppukevennykseksi laitan kuvan itsestäni viime kesältä. Minä ja mun jalat Linnanmäellä.

Ps. Miks helmikuu on HELMIkuu? Tai tammikuu TAMMIkuu???? Miks?! Niin, tai TOUKOkuu?









1 kommentti: