tiistai 4. helmikuuta 2014

Heh!!! Helmikuu on täällä!

Ja olo mitä mainioin! Sain vihdoin varattua ajan kuntoutusneuvojalle! Tämä on mulle aivan uusi juttu. Olinkin aluksi aikeissa varata aikaa omalle neurologilleni. Koska rutiinitarkastus olisi edessä syksyllä, tarvitsi mun perustella, että miksi haluan aikaistaa tapaamisaikaa. Noooh, minähän sitten kerroin mieleen viimeaikoina tulvineet ajatukset ja kysymykset, joiden pohjalta ajanvarausnainen ohjasi minut suorilta käsiltä kuntoutusneuvojalle. Jihuu! Sain ajan jo onneksi parin viikon päähän. Kuntoutusneuvojan kanssa jutellessani, hän ihmetteli kovasti miksen ole käynyt hänen vastaanotollaan jo aiemmin. No sitähän minäkin vähän ihmettelin... Eipä ole ollut neurologini kanssa puhetta. Kuulemma tietojeni perusteella sille olisi kuitenkin ollut tarvetta jo ajat sitten, koska mitä aiemmin, sitä parempi. Sehän nyt on selvää. Onni on kuitenkin se, että tässä ollaan nyt eikä 10 vuoden päästä, kun tilanne voisi olla ihan toinen. Oon kyllä enemmän ku innoissani siitä, että nyt on se aika elämästä ku laitetaan jokanen pyörä pyörimään tän mun asian taholta. Aion käyttää kaikki oljenkorret, mitä käsiini saan. Ja niitä tunnetusti löytyy ja paljon!

Helmikuu alkoi ja sokeriton kuukausi pantiin käyntiin ihan karmaisevalla aloituksella. En tiiä mikä mulle tuli, mutta lauantaina oli tiedossa leffailta ja päätin hakea herkut Punnitse & Säästästä. Jotenkin kummasti kuvittelin, että siellä on vaan terveellisiä ja tietysti sokerittomia juttuja myynnissä. No eipä ollut! Olin kuorrutettujen asioiden osastolla ja katselin niitä kaikkia herkullisen näköisiä mansikoita ja vadelmia VALKOSUKLAApäällysteellä. En voinut vastustaa. Niitä sitte mässytin illan pitkän ja podin huonoa omaatuntoa. Hyvä Anni, tosi hyvä. No ostin sentään päärynöitä ja taateleitakin, että ei ihan mönkään mennyt, mutta silti. Tekis mieli kysyä, että mitä helkkaria? :D Nyt kyllä jo vähän naurattaa. Oon kyllä kaikin tavoin ottanu opiksi tästä syntisestä tapahtumasta. Oon ihan selkeesti vahvempi noin niinku henkisesti ja lupaan talsia helmikuun loppuun ja mahdollisesti vielä siitä eteenpäinkin leuka pystyssä ohi karkki- ja pullahyllyjen. Eikä myöskään asiaa enää sinne kuorrutettujen juttujen osastolle... Deal?! - It's a deal!

Joku varmaan nyt ihmettelee, että onko se nyt noin tarkkaa? On se. Äiti, sunki pitäs nyt iskostaa tää asia päähäsi. Jos on sokeriton kuukausi, niin se ei tarkota sitä, että ekana päivänä helmikuuta voidaan tehdä jälkkäriksi pannukakkua. "Kai sitä nyt vähän voi sokeria syödä, ihan vaan sen pannukakun verran?" Äitiiii......

No mites on sitte jumpat lähteny käyntiin? No ei oo vielä lähteny, mutta siis tänään lähtee. Tiedossa kuntopyöräilyä sekä reisi- ja vatsalihastreeniä! Kuten aiemmassa postauksessa kerroinkin, treenikalenteri on mulla aivan ehdoton. Koska oon Anni ja välillä vähän 5v, kalenterina toimii söpö vihko, jonka kannessa on ihania motivaatiokoiria. Sinne koiravihkoon sitten kirjotan pinkillä kynällä nämä meikäläisen reenit.  Lisäksi laitan ylös syömiset ja juomiset. Kuten koirat vihossa, tämä ruokapäiväkirjakin toimii ikäänkuin motivaattorina tulevaisuutta ajatellen. Mitä pidempään syö terveellisesti, tutkailee kaikkea syömistään, sitä helpompi jatkaa samaisella linjalla.

Tein jo valmiiksi marjaisen smoothien, jonka kiskaisen tämänpäiväisen jumpan jälkeen huiviini. Viimeisimmän smoothietekeleen jälkeen tajusin, että superfood-jauheet ynnä muut kantsii laittaa sekaan vasta jälkikäteen. Jos ja kun smoothieta tulee tehtyä vähän isompi satsi, on sen säilyvyyden ja maun kannalta parempi, ettei sotke sinne sekaan mitään jauheita, ennen kuin juomisvaiheessa. Monet sörsselit meinaan lentäny kaaressa vessanpönttöön, kun jo seuraavana päivänä seos on alkanu käymään siihen malliin, että no.. huhhuh. Tämmönen pieni vinkkivinkki, jonka ehkä joku on huomannutkin, mutta kuitenkin! Ehkä vinkeistä paras on tehdä smoothieta sen verran, ettei sitä tarvitse säilöä puolta päivää pidempää. Ensimmäistä kertaa onnistuin siinä itsekin. Jotenkin sitä vaan aina innostuu vähän liikaa ja heittää sekaan noin 15 eri artikkelia. Ja vaikka laittaisikin jokaista ihan vähän, meinaa 1,5l kannu tursuta aina yli. Tästä lähin hillitsen itseni ja käytän yhteen satsiin vain jotain tiettyä superjauhetta (tai kahta). Seuraavana päivänä voi sitten tehdä aivan toisenlaisen smoothien.

Tein tässä muuten yks päivä gluteiinitonta pitsaa ja sekös yllätti hyvällä maullaan erittäin positiivisesti.
Ohje on kotoisin täältä: http://wellberries.com/2013/07/22/gluteeniton-luonnollisesti/ suosittelen!

Tämän päivän ohjelma koostuu treenistä, siivoamisesta ja kauppareissusta. Jes!! Ahkeruuspäivät on parhaita. Nyt aion kirjata ylös tämän viikon treenit ja ruokalistan! Heippa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti