keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Auuurinko armas ja simppeli supersmoothie

Äh!!!! Tein hurjan hienon super smoothien ja nyt se jäi alakertaan. Miten mä nyt sen sinne jätin!! Täytyy käydä hakemassa.

...No niin. Rakas aurinko, mukavaa että olet palannut takaisin. Pysyisitkö nyt täällä luonamme vaikka seuraavat 10 vuotta? Aurinkoenergiaa pursuavana tyyppinä päätin, että tänään teen kaalilaatikkoa. Se on vielä uunissa, sillä maailman parhaiden laatikkoruokien salaisuus on muhimisaika. Sen täytyy olla useampi tunti, jos halajaa täydellistä hipovaa lopputulosta.

Tässä kaalilaatikon valmistusta odotellessa tein smoothien. Päätin, että nyt kyllä kerrankin teen sellaisen kauniin version! Ja niin siitä tulikin ihan kaunis. Siis painosanalla 'ihan'. Maku on sen sijaan mainio! Sanoisinko että raikas! Ei yhtään niin tunkkainen kuin ne edelliset mössöt. Ne rumat "tässä on ihan kaikkea" - puurot, joita olen tähän asti kovalla innolla tehnyt. Tästä alkaa siis kauniiden smoothieiden aikakausi. Opeteltavaa on, mutta sehän tässä hauskaa onkin. Jos mulla olis 10 blenderiä, tekisin varmaan päivittäin monta eri smoothieta ihan vain kokeillakseni, mistä ainesosista syntyy se kaikista kaunein, mutta silti ravinnerikas ja hyvänmakuinen juotava superjuttu! 

Kuvasin kaikki tarvittavat ainesosat ja tietysti myös lopputuloksen, jotta siellä lukijaraadissakin voitte sitten vapaasti ihmetellä, että ei kai se nyt noin hankalaa voi olla tehdä yhdestä supersmoothiesta silmiä hivelevän näköistä. On se, yhyHYY!!! Mutta mä aion treenata! Katotaan sitte kuukauden päästä.




Paahdettu, rouhittu pellava + tyrni. Ostin tällaista S-marketista. Säkin takana lukee, että yhdessä ruokalusikallisessa tätä, on päivän tarvittava satsi omega kolmosta! Uu jee! Toivottavasti pitää paikkansa!

Cocovin Maca-jauhe - super, super, super!

Täytyyhän smoothiessakin marjoja olla. Useimmiten mulla onkin niitä varmaan 5 eri laatua, mutta koska tämä on hillitty versio, päätin että Voimaruuan mulperit saavat yksin edustaa marjojen roolia. Näistä tuli myös kivasti makeutta! 

 Hampun siemeniä, siinä missä muitakin siemeniä, on helppo (välillä vähän liiankin helppo) lisätä joukkoon mihin ikinä keksiikään!

Vanha kunnon kunnon vahna Chia-siemen! Näitä liotin vedessä viitisen minuuttia, jonka jälkeen seos oli kivasti mömmöytynyt. Chia-siemenlimaa käytän smoothieissa lähestulkoon aina, sillä se ei maistu yhtikäs miltään ja sillä saa kivasti mössöistä juoksevampaa.

Kookoskerma! Tätä käytin nyt ensimmäistä kertaa. Kookos tuo kivan maun ja juoksuttaa smoothiesta juotavamman!

Smoothien maku on peräisin appelsiinista ja banaanista. Loppusilauksena laitoin sekaan vielä puolikkaan sitruunan mehun. Nämä kuvatut jutut ovat niitä superjuttuja, joiden avulla tästäkin smoothiesta saatiin ravinnerikkaampi! Lopputulos näyttää epäilyttävästi vihreältä. En tajua, mistä siihen sellainen väri kumpusi, mutta hällä väliä! Tässä postausta kirjoitellessa olen ehtinyt ryystää tuon kokonaisen puolen litran lasillisen tätä mahtijuomaa ja olo on kieltämättä melkoisen super. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti